Logo

Sommerbornholmerhane

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Sommerbornholmerhane

1 stor flot Bornholmerhane
1 spsk sød chilisauce
1 kilo solmodne danske sommertomater
1 fast moden melon f. eks. orangflech eller cantaloup
1/8 liter tomatjuice
1/8 liter æblesaft/juice
et par store håndfulde ribs
1 spsk rørsukker
rapsolie
groft salt og friskkværnet hvid peber

Parter bornholmerhanen i otte pæne stykker, fjern rygbenet samt vingespidser.
Brun bornholmerhanestykkerne godt i rapsolie til de er gyldenbrune.
Krydres med salt og peber.

Fjern nu blomsten fra tomaterne og blend halvdelen af disse røde sager.
Resten af tomaterne hakkes groft og vendes i de blendede.
Melonen befries for kerner og skrælles.
Melonkødet blendes hurtigt og blandes i tomatblandingen.
Der smages til med den søde chilisauce, samt æble-/tomatjuice.
Krydres med lidt salt og peber.

Bornholmerhanestykkerne lægges i et ildfast fad/bradepande.
Overhældes med tomat/melonblandingen.
Sættes i ovnen ved 200°C i godt 50 minutter, 15 minutter før retten er færdig, rystes ribsene med sukkeret og fordeles med rund hånd over retten.
Der skrues op til 250°C (evt. grill) til ribsene karamelliseres til sort i kanterne.

Serveres med masser af kogte skivede nyopgravede kartofler, radiser, agurker og sprøde baby spinatblade, hvor herlighederne lige er vendt i piskefløde rørt op med sukker, citronsaft og Dijonsennep, og masser af friskhakket dild på toppen.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.670 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her