Logo

Kaffe

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Når varmt vand kommer i kontakt med formalet kaffe, frigives aromaen, smagen og farverne. Nøjagtigt hvor mange af disse bestanddele, der ender i koppen, afgøres hovedsageligt af formalingsgraden, vandkvaliteten og bryggetiden/-temperaturen.
For at få den bedste kaffe, følger her nogle tips, til den perfekte kop kaffe:

Sørg altid for at dit udstyr til at lave kaffe er rent.
Vælg den rette formalingsgrad til din måde at lave kaffe på.
- Mellem formalet kaffe bruges til stempelkander
- Fint formalet til filter- og espressomaskiner.

Brug frisk vand til at brygge kaffen. Vand udgør op til 98% af en kop kaffe, så vandets kvalitet vil påvirke smagen.
Beregn en afrundet dessertskefuld pr. kop. Du kan regulere det efter din egen smag.
Brug vand, der er gået af kog. Kogende vand vil skolde din kaffe og forringe dens smag.
For at sikre den fulde smag og aroma i din kaffe skal din kaffe altid bruges inden for 3 uger efter åbning. Sørg efter åbningen for at lukke pakken tæt og opbevare den i en lufttæt beholder i køleskabet.
Server kaffen straks efter brygningen, så du kan nyde dens fulde kraftige smag og aroma.
Hvis kaffen skal holdes varm, hæld den på en termokande. Genopvarm aldrig kaffe, da dette vil påvirke dens smag.
--

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.911 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her