Annoncører
Lav en flot hjemme-
side med dine
egne opskrifter
 Nyeste
Tips: Sæberester bliver til sæbe
Kold agurkesuppe til picnic
Tre snacks til den ultimative kasinofest
Boller, bagt uden gær
Broccoli-gryde
Broccolisauce
Broccolisauce til pasta
Broccolisalat med tomat
Broccolisalat med pinjekerner og bacon
Broccolisalat med peanuts og bacon

 Mest viste
Bagt kartoffel - mikroovn
Boller, bagt uden gær
- Tærtedej til madtærte
Flæskesteg - Tips og gode ideer
Nem Græsk Farsbrød
Tips: Hvor meget vejer ægget?
Kong Frederiks livret
- Skaldyrs håndbogen
- Stegeso - Römertopf - cocotte
Ovnstegt hamburgerryg

Matjessild

SværhedsgradPrisPrint denne opskrift (Ctrl + P)Tip en venFacebook icon
Matjessild er særlig fede sild, der er lagesaltet og tilsat krydderier og sukker. Det er under saltningen, at de får den fine smag og rødlige farve. Benævnelsen kommer fra det hollandske "maatjes-haring", der er dannet af ordet "maagd" = pige, "jomfru". Det er ung, ikke kønsmoden sild, jomfrusild, flommesild. Matjessild fås hovedsageligt i fileter, der i sig selv er velsmagende og ikke skal udvandes.

Matjesfileterne skæres i stykker på skrå og anrettes på et fad. Lige inden serveringen smeltes 50 g smør, der hældes over fileterne, som derefter pyntes med løgringe. Rå æggeblomme og varme nye kartofler drysset med dild, samt kapers, serveres til. Eventuelt hakket persille.

Giv karakter

Klik på det antal stjerner du vil give denne opskrift? 
Brugernes vurdering ( stemmer)
Denne opskrift er blevet vist 1626 gange.

Kommentarer

Navn*:
E-mail*:
Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
Kommentar*:
1347317-11-2013 18:12:18 jack thuesen
Tak for henvisningen om matjes. Jeg har i mange år li'som anet at 'matjes' ikke bare var matjes. Det er en stor skam, at vi ikke kan smage den ægte vare her i landet
1345212-11-2013 10:15:16 Kenneth Sørensen
Her kan I læse om de 'hollandske' matjes, som i årtier har været tilvirket langs den norske vestkyst og næsten udelukkende ekporteret til...Holland. Men nu er de begyndt at sælges i Norge også. http://www.matjes.no/forside.htm
1340431-10-2013 11:29:40 Erik Hestbek
Jeg er enig i at man deaværre skal til Tyskland eller Holland hvis man vil opleve hvor velsmagende "Jomfrusild" kan! være. Ingen markedsplads er uden en rundstykke med matjes. Uhm!! forunderligt nok landes produceres de fleste vistnok i Nordjylland!!!
1007625-08-2013 14:41:22 Jesper mejer Christensen
Jeg vil også gerne have opskriften på modningen af matjes sild. Dem man kan købe i de danske supermarkeder som er fremstillet i Sverige eller af lykkeberg, smager jo helt forfærdeligt... Intet med rigtig matjes sild at gøre...
47104-11-2009 16:29:37 Alan Frederiksen
Det er meget fint at I fortæller at ordet "Matjes" er hollandsk, men I nævner ikke, at de matjessild, som I beskriver, intet har at gøre med det hollandske forbillede - som vi f.eks. har smagt i Stralsund. De hollandsk/tyske matjessild er ukrydrede og har en helt anden fin, mild smag end de skandinaviske. Kender i nogen leverandør her i Danmark?.
QV
Annoncører
Få mail med de
sidste nye opskrifter

Grød
Grød
Grill Grill/båd/camping Kamera Billedeopskrifter Tips
Tips
Madplaner
Madplan
Logo: Madlex.dk
Mad leksikon
Tip en venTip dine venner
om os

Se også:
Madlex.dk drikkeABC.dk cuisineABC.com

 

 

 

Logo: 5 kokkehuer

madABC.dk

 

 

 

37.789 gode opskrifter.

Kok