Logo

Chilideller med salsa

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Du kan også bruge kylling- eller kalkunfars til dine deller. Chili indeholder stoffet capsaicin, der er kendt for at sætte ild til din forbrænding.

1 frisk chili

1 rødløg

2 fed hvidløg

500 g hakket kalv og flæsk

4 spsk hvedemel

2 æg

4 spsk mælk eller danskvand

1 tsk spidskommen

salt og peber

Salsa:

8 friske tomater

frisk basilikum

2 fed hvidløg

1 chili

(oliven)olie

4 spsk eddike

2 spsk tomatpuré

4 spsk sukker

salt og peber

kartoffelbåde 

*

Hak chili, rødløg og hvidløg fint.

Rør kødfarsen med 1 knsp salt, og vend med mel, æg og mælk.

Tilsæt hakket chili, rødløg, hvidløg og spidskommen til kødfarsen.

Lad farsen stå og trække. Lav salsaen imens.

Hak tomater, basilikum, hvidløg og chili fint.

Sæt en gryde over varmen, og tilsæt en smule olie.

Når olien er varm, tilsættes tomater, basilikum, hvidløg, chili og eddike.

Lad salsaen koge i 2 minutter, og tilsæt så tomatpuré og sukker.

Smag til med salt og peber.

Tag salsaen af varmen

Form mindre frikadeller af kødfarsen, og steg dem på en varm pande i ca. 3 minutter på hver side. Tjek, at de er gennemstegte.

Server dellerne med salsa og ovnstegte kartoffelbåde til.

Tips: Du kan også bruge kylling- eller kalkunfars til dine deller.

Chili indeholder stoffet capsaicin, der er kendt for at sætte ild til din forbrænding.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.791 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
44928-04-2015 17:44:33 allan nielsen
en superlet ret prøvede den i går aftes

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her