Logo

Champignongratin 2

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Champignongratin 2

500 g champignon

1 løg

smør eller margarine

salt og peber

100 g hvedemel

1,5 dl fløde

7 æg

Tilbehør: rørt smør, tilsat tør sherry eller citronsaft

*

Hak champignon og løg groft og lad det dampe 5 minutter i 2 spsk smør eller margarine. Drys med salt og peber.

Bag 2 spsk smør eller margarine af med hvedemelet og tilsæt fløden samt væden fra champignonerne.

Kog det igennem og tag gryden af varmen.

Afkøl det lidt og tilsæt derefter 4 hele æg og 3 æggeblommer lidt efter lidt.

Rør godt mellem hver gang.

Vend først løg og champignoner og derefter de stiftpiskede æggehvider i dejen og fyld den i et velsmurt, ildfast fad med lodrette sider.

Stil straks fadet i en 225°C varm ovn i vandbad og bag gratinen ca. 1 time.

Undgå at åbne ovndøren de første 20 minutter af bagetiden.

Server gratinen straks og server rørt smør og eventuelt salat til.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 283 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her