Logo

Feta-courgetter

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Akropolis; den græske kogekunst: Varianten med courgetter - pakket ind i alufolie - egner sig også perfekt til en grillaften med ......

Akropolis; den græske kogekunst: Varianten med courgetter - pakket ind i alufolie - egner sig også perfekt til en grillaften.

 

100 g sorte oliven (uden sten)

50 g mandler

1 spsk kapers

3 spsk (oliven)olie + 2 spsk (oliven)olie

1 presset hvidløgsfed

peber, tabasco og eventuelt salt

2 spsk hakket bredbladet persille

2 mellemstore courgetter à ca.

100 g halverede cherrytomater

150 g fetaost, groft smuldret

*

A. Sorte oliven og mandler hakkes.

Begge dele blendes med kapers, 3 spsk olie og hvidløgsfed med stavblenderen, til det er en ensartet pasta.

Der krydres med peber, tabasco og eventuelt salt.

Bredbladet persille kommes i.

B. Courgetter gøres i stand og skæres på langs i ca. ½ cm tynde skiver.

Oliven pastaen fordeles ovenpå med let hånd.

Derefter lægges courgetteskiverne som vist på billedet i et smurt gratinfad (30x20 cm).

Halverede cherrytomater lægges derover.

Drys groft smuldret fetaost over og dryp med 2 spsk olivenolie.

C. Retten steges i den forvarmede ovn ved 220˚C i 20 minutter·(varmluft 200˚C)

Pr. portion 21 g protein, 59 g fedt, 8 g kulh.- 664 kcal 2752 kJ

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 6.414 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her