Logo

- 1. pinsedag

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

- 1. pinsedag

Aspargessuppe med rejer

½ kg suppeasparges

1 l Grundsuppe - se Tillæg

salt og hvid peber

2 æg­geblommer

½ dl piskefløde

50-100 g rejer - friskkogte eller fra glas eller dåse

finklippet dild

Tilbehør: lun flute

*

Skræl aspargesen og skær hovederne fra.

Kog stilkene godt møre i 2,5 dl saltvand - det tager ca. 25 minutter - og purer dem med det vand, de blev kogt i.

Pisk pureen i grundsuppen og varm det langsomt op.

Smag til med salt og peber.

Kog imens aspargeshovederne møre i meget lidt vand.

Pisk æggeblommer og fløde sammen og leger sup­pen hermed - lad den derefter ikke komme i kog.

Server suppen i opvarmede bouillonkopper og læg lidt aspargeshoveder, rejer og finklippet dild i hver portion - Server lun flute til.

 

Madopskrift billede 

Krydret kalvesteg

ca. 1 kg kalvekølle

2 spsk smør eller margarine

2 spsk koncentreret tomat­pure

¼ tsk stødte nelliker

1 spsk kryddereddike

1 knsp sukker

salt og peber

½ tsk rosenpaprika

Tilbehør: nye, persilledryssede kartofler, grøn salat

*

Puds om nødvendigt kødet af og smør det med 1 spsk fedtstof.

Brun det godt i en 250°C varm ovn og tag det atter ud.

Bland resten af fedtstoffet med tomatpure, nelliker, kryddereddike og sukker samt 3-4 spsk vand i en lille gryde og giv det et opkog.

Sæt stegen tilbage i ovnen - denne gang ved ca. 175°C - og dryp med krydderblandin­gen.

Steg stegen i ca. 1½ time - og dryp af og til med skyen.

Tag ste­gen ud af ovnen, dæk med alufolie og lad den stå 10 minutter, in­den den skæres for.

Server skyen, persilledryssede, nye kartofler og grøn salat til.

 

Madopskrift billede 

Forårsbrise

2,5 dl friskpresset appelsinsaft

2 dl halvtør hvidvin

saft af ½ citron

6 bl husblas

2 dl piskefløde

1 æggehvide

kandiserede violer

Bland appelsinsaft, hvidvin og citronsaft.

Læg husblasen i blød i lidt af det i ca. 10 minutter.

Smelt den over vandbad.

Lad den køle lidt af og rør den i resten af saftblandingen.

Stil det i køleskabet, til det begynder at tykne.

Pisk fløde og æggehvide meget stift hver for sig og vend først fløden og derpå æggehviden i den næsten stive gele.

Fyld det i en skål og drys med kandiserede violer.

Stil skålen i køle­skabet mindst 1 time før serveringen.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 12.373 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her