Logo
Madplan billede

Dagens Kviz Quiz

Friskoste er umodne oste - kræver de lagring?
  • Ja, de skal presses og lagres
  • Nej, de er spiseklare straks efter produktionen
  • Ja, ellers kan man ikke skære dem i skiver
Svar: Friskost er en fællesbetegnelse for oste, der hverken presses eller lagres. Osten fremstilles over hele verden og bruges ofte til madlavning, som en fedtfattig erstatning til fløde.| Andre oste såsom Mozzarella og Burrata smelter derimod hurtigt, selv under lave temperaturer. En friskost med en kornet konsistens kaldes for hytteost, hvor imens en friskost med glat og cremet konsistens kaldes for flødeost eller kvark. Flødeosten er fed og kvark er fedtfattig. Ostene har en mild og lidt syrlig smag. | Friskost er bløde hvide ostetyper med et højt vandindhold, der ikke presses el. lagres og som har en mild syrlig smag. Kvark, hytteost fromage frais (fr. ›frisk ost‹) og fromage blanc (fr. ›hvid ost‹) er tæt beslægtede friskost-typer med et lavt fedtindhold lavet af skummetmælk evt. med tilsætning af valle og lidt fløde. De anvendes i dressinger, saucer, bagværk, desserter m.m.
Kviz videre på www.kviz.dk.
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø Å 123...

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
1325415-10-2021 18:20:30 madABC.dk
Prøv hos fiskehandleren (måske kan de bestilles)
1325315-10-2021 17:39:09 Nina M. Juel Faustman
Hvor køber I friske Ansjoser/Brislinger? Mvh
1281314-12-2019 18:23:29 Stig Holst Christiansen
Første gang jeg er her.
1271213-07-2019 01:50:13 Karin
har lige set denne side for første ang, men det bliver ikke sidste. Glæder mig til at prøve at lave " Min kogebog"

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?
Effektiv reklame - klik her