Logo

Kyllingelår, ovnstegte, med grønsager og basilikum-cremefraiche

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

En duft af sydens sol: Kyllingelår med masser af grønsager, oliven og oregano smækkes ind i ovnen og serveres med basilikum-cremefraiche

En duft af sydens sol: Kyllingelår med masser af grønsager, oliven og oregano smækkes ind i ovnen og serveres med basilikum-cremefraiche

 

400 g gulerødder

250 g bladselleri

4 kyllingeover- og underlår (a 250 g)

salt og peber

4 spsk olie til at stege i

2 tsk tørret oregano

1 fed hvidløg, presset

2 dl kyllingefond

150 g cherrytomater

100 g sorte oliven

1 potte basilikum

200 g cremefraiche 18%

1 fed hvidløg, presset

Godt brød, fx flûte

 

A. Gulerødder skrælles og skæres i små stykker (ikke skiver).

Bladselleri gøres i stand og skæres i små stykker.

4 kyllingelår krydres med salt og peber og brunes på alle sider på en pande i olie.

Læg dem derefter på en bradepande.

Gulerødderne og bladsellerien steges et øjeblik på panden i 1 spsk olie.

 

B. Der krydres med salt, peber, oregano og presset hvidløg.

2 dl kyllingefond hældes ved, og det hele bringes i kog et øjeblik, før det fordeles omkring kyllingelårene.

Steg retten i ovnen på 2. rille fra neden i 40 minutter ved 200°C / varmluft 180°C. Efter 30 minutter tilsættes cherrytomater og sorte oliven.

 

C. Bladene af 1 potte basilikum hakkes og røres sammen med cremefraiche, lidt salt og peber og 1 fed presset hvidløg.

Server cremefraichen til kyllingelårene og grønsagerne.

Flûte passer til.

--

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.399 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?
Effektiv reklame - klik her