Logo

Helstegt oksestriploin

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

25 g smør
1 kg oksefilet
1 ½ dl vand
1 tsk groft salt
friskkværnet peber
½ tsk tørret salvie

Sauce:
3 dl stegesky fra fileten
1 dl friskklippet karse
3 dl cremefraiche 38%
friskkværnet peber
evt. Maizenamel

Broccoli:
600 g broccoli
25 g smør
1 fed knust hvidløg
¼ tsk groft salt

Lad smørret gyldne i en stegegryde. Brun oksefileten 2 min. på hver side ( 4 min. i alt). Hæld vand og krydderier ved.
Steg fileten ved svag varme og under låg ca. 15 min. på hver side (30 min. i alt). Skru evt. op for varmen et øjeblik, når oksefileten vendes. Mål med et stegetermometer kødets centrumstemperatur de sidste 10 min. af stegetiden.
Den skal være ca. 55°. Fileten er nu rosastegt. Tag den op og lad den hvile tildækket i ca. 15 min.

Sauce:
Mål stegeskyen og tilsæt evt. vand. Blend den med persille og karse et kort øjeblik. Hæld den i en gryde og tilsæt cremefraiche.
Bring saucen i kog under stadig omrøring, og smag den til med peber.

Lynstegt broccoli:
Skær broccolien i små buketter og stokke i små skiver. Lad smørret gyldne i en dub pande. Svits broccolien og hvidløg heri i ca. 4 min.
Smag til med salt. Broccolien skal være sprød.

Tips: I stedet for oksefilet kan anvendes oksemørbrad: Steg den ca. 11 min. på hver side (22 min. ialt). Jævn evt. saucen med Maizenamel.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 11.175 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her