Logo

Katrine flæsk

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Katrine flæsk
Billede indsendt af Leif Wolf

# Ingredienser:
Ribbensteg
saltlage
løg
gulerødder
hel sort peber
laurbærblade
hele nelliker
rødbede
rugbrød

* Tilberedning:
En ribbensteg med svær lægges i saltlage og hviler i lagen fra den ene dag til den anden.
Saltlagen laves af 160 g salt til 1 l. vand. Kom vandet i gryde, opløs salt. 
Tilsæt nogle halve løg, lidt gulerødder, lidt peberkorn, laurbærblade og nelliker. 
Kog det op og køl det af. 
Når lagen er kold, lægges kødet ned i og står natten over.

Kødet tørres af og forsynes mellem sværene med enkelte laurbærblade og nellikesøm. 
Steges langsomt i ovn et par timer til kødet er mørt og sværen sprød.
Serveres koldt med rugbrød til og evt. en syltet rødbede.

Klaus Rifbjerg fik denne ret i sin barndom under navnet Stine Peder Kristensen flæsk, men den har fundet udbredelse over det meste af Nordvendsyssel først under navnet Kristine-flæsk, men i dag hedder det Katrine-flæsk. Slagter Munch i Skagen laver det og slagter Judith i Ålbæk har det også.



Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (25 stemmer)
Siden er blevet set 12.119 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her