Logo

Lun salat med alskens grønsager, ansjoser og salatcreme

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
Ensalada tibia de tuétanos de verdura con anchoas y crema de lechuga
 
Følgende ingredienser indgår i salaten og mængderne afpasses efter antallet af personer:
 
Ansjoser, varm gelatine med tomatsaft, sauterede grønne asparges, friske mand­ler (2 pr. anretning giver den nødvendige friskhed), stok af broccoli og blomkål, hjertesalatcreme, små hestebønner, jodsauce, tomathjerter, avocado, forårs­løg.
 
Varm gelatine med tomatsaft
Tomatsaft:
3 kg meget modne tomater
30 g fint salt
40 g sukker
 
Flå tomaterne og del hver tomat i 6 både.
Drys salt og sukker over og vend dem grun­digt med hænderne i 5 minutter, så konsistensen bliver suppeagtig.
Lad tomatsaften løbe gennem en meget fintmasket si under let pres natten over i et koldt rum.
Den transparente tomatsaft kan apbevares på plasticbøtter på frost.
 
Varm gelatine: Der skal bruges 2 g agar agar pr. liter tomatsaft.
Varm 10% af den mængde saft, der skal bruges, op og rør agar agar ud og bland med resten af saften, der skal holde 35°.
 
Sauterede asparges: Rens aspargeshovederne, del dem i 4 stykker og sauter i lidt olivenolie med salt.
 
Stok af broccoli og blomkål: Ret stokkene til, skær dem i ultratynde skiver på en pålægsmaskine og læg dem i vand med is, så sprødheden bevares.
Vend med en vin­aigrette på 1 del cidervinaigre og 3 dele olivenolie lige inden servering.
 
Hjertesalatcreme:
200 g afkølet, blancheret hjertesalat
200 g fjerkræfond
150 g forårsløg i julien­nestrimler
15 g smør
 
Sauter forårsløgene i smør, hæld fonden på og lad simre i 15 minutter ved lav varme.
Kom iskold hjertesalat i og kør til pure på en blender. Stil cremen på køl.
 
Tomathjerter: Skær låg og bund af meget søde og meget modne tomater.
Skær kød­kanten væk, så hjertet (tomaterkerner i den geleagtige substans) er tilbage.
Krydr med salt og peber og evt. lidt vinaigrette.
 
Sauce med jod:
2 skalotteløg
2 dl tør hvidvin
250 g piskefløde
100 g blåsmuslingefond
3 fed hvidløg
1 kvist timian
100 g hjertemuslinger
60 g venusmuslinger
6 hakke­de østers
6 svampe
 
Sauce: Gør svampene i stand og kog dem i vand med salt i 1/2 time.
Lad dem køle af i kogelagen, så de ikke tørrer ud.
Sauter hakket skalotteløg og hvidløg og deglaser med hvidvin og muslingefond.
Redu­cer væsken til det halve, tilsæt piskefløde og lad simre i 10 minutter.
Læg de kolde muslinger og østers i og vend ingredienserne sammen.
 
Avocado: Vælg gode modne avocado, skær dem i både og derefter i tynde skræller med en kartoffelskræller.
Beregn 3 "skræller" pr. anretning.
Dryp lidt olivenolie og salt over lige inden servering.
 
Forårsløg: Skær forårsløgene i fine strimler og læg dem i isvand, så sprødheden beva­res.
Beregn 2 strimler på hver anretning og dryp med lidt olivenolie og salt.
 
Hestebønner:
280 g små hestebønner
100 g frisk forårsløg
Olivenolie,  salt
 
Hak forårsløget fint og sauter stykkerne.
Tilsæt hestebønnerne, tag gryden af blusset og rør et par gange.
Smag til med salt og dryp af i et dørslag.
Læg dem derefter på en tallerken, der har stået på frost, så den videre kogning stoppes øjeblikkeligt.
 
Anretning: Processen skal være hurtig, så de lune ingredienser fortsat er lune, når de når frem til bordet!
Brug gerne store, firkantede glastallerkener.
Lav en bund med 60 g varm gelatine med tomatsaft.
Læg 3 avocadoskræller i vifte med 2 stykker forårsløg imellem.
Fordel 3 ansjosstykker, 2 tomathjerter, hjertesalat­creme, 2 stykker asparges og skiver af broccoli- og blomkålsstok.
Sæt hestebønne­saute og lidt jodsauce i små klatter på.
Et fantastisk skue, hvor sans for dekoration er en fin følgesvend.
 
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 608 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Banan- og sagocremeDessert lavet af bananer og sagogryn. Sagogryn bruges often i det asiatiske køkken hvor de...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os