Logo

Risengrød - i trykkoger

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
Kogetid i trykkoger: 15 min.

1 1/2 l mælk
175 g grødris (2 dl)
1/2 tsk salt

Hæld mælken i trykkogeren og bring den til kogepunktet.
Dæmp varmen og hæld risene i.
Læg låg på gryden og bring den lige netop på tryk.
Lad grøden koge et kvarter.
Tag langsomt trykket af gryden.
Rør saltet i lige inden grøden serveres med kanel-sukker og en smørklat i hver portion.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 3,4 (20 stemmer)
Siden er blevet set 7.892 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• SensommerblommerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
1278218-10-2019 16:41:45 Vagn
I stedet for at koge grøden i bunden af grøden, kan man komme blandingen i en skål og sætte den på indsatsen og give den 1-2 min længere. Så undgår man, at den brænder på.
1202528-12-2017 12:43:35 Rasmus
For at undgå at grøden brænder på kan man anvende en "indsats", som hæver grøden over bunden af gryden. For at undgå at mælken flyver ud af ventilen skal man lave en langsom trykudligning (sluk for varmen og lad trykket falde af sig selv).
59723-02-2013 14:58:33 Camilla
Jeg brugte opskriften og bringte mælken i kog inden låget kom på. Derefter skruet jeg ned! Efter 16 min tog jeg gryden af varmen, og lukkede trykket ud lidt efter. ( der fløj mælk ud af ventilen) sikke et rod, men da trykket var faldet var grøden mør, kogte den lille op i en lille gryde. Men helt perfekt eller ig uden af brænde på!
59826-11-2012 11:50:06 karlo v. andersen
Hvis man koger risengrød med mælk, er det altid en god idé at komme en lille sjat vand i bunden først, så brænder mælk/grød ikke så nemt på. M.h.t. rengøring, hæld lidt vand i gryden, lad det næsten koge op, og lad det stå et par timer, så skulle det være nemt at gøre gryden ren igen.
59924-11-2012 19:32:46 Susanne
Jeg prøvede med 2L mælk, så var min trykkoger knap halvt fuld, og de skriver maks. halv fuld når det er ris. Jeg bed tænderne sammen og tænkte at jeg hellere måtte følge opskriften. Risengrøden blev fin - lysebrun, men pyt når der kommer kanelsukker på. Mælk vil altid blive lysebrunt i en trykkoger. Men det brændte altså også på - så jeg har en gryde der har stået i blød et par timer nu, og den er stadig hverken til at hugge eller stikke i ... og jeg har ellers været forbi et par gange med stålsvampen. Så tidsmæssigt kan det ikke betale sig ... men selve smagen var helt i orden.
60017-10-2012 14:08:43 lise
Jeg prøvede med kun en halv liter mælk men det blev ikke en succes. Jeg turde ikke sætte varmen op da mælken allerede havde sat sig i bunden.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os