Logo

Croque Monsieur - En parisisk lækkerbisken i dit køkken

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Croque Monsieur - En parisisk lækkerbisken i dit køkken

 

Hvis du serverer den toppet op med et spejlæg eller et pocheret æg, skifter den navn til Croque Madame. De er perfekte til en sen morgenmad eller frokost. Du kan style din Croque Monsieur som du har lyst; prøv fx at smøre brødet med oliventapanade, tomatpesto eller basilikumpesto.

Arbejdstid: 10 min. Stegetid: 5 min. Ikke Fryseegnet. 2 personer. Er du alene så halver portionen.

 

#

4 store skiver lyst brød

25 g smør

dijonsennep

4 skiver brie eller emmentaler

2-4 skiver kogt skinke

Tilbehør: grøn salat

*

 

Skær evt. skorperne af brødet og smør det tyndt med smør og sennep.

Læg det sammen med ost og skinke og steg sandwichene gyldne på en pande med smør ca. 2 min. på hver side.

Server straks med grøn salat som et let aftenmåltid eller frokost eller natmad.

 

TIPS: På ost står der ofte to fedtprocenter. Den ene er fedtprocenten i tørstoffet, fx 45%. Men da ost også indeholder vand, er den samlede fedtprocent kun ca 28%. Det vil sige at 100 g ost 45% indeholder 28 g fedt.

 

Croque Monsieur kommer fra Frankrig, og i Danmark kendes den som en Parisertoast. Den oprindelige franske udgave består af to skiver toastbrød med ost og skinke mellem brødskiverne og stegt på en pande eller grillet i en ovn.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 3.707 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her