Logo

Smørbagte morgenhorn

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Smørbagte morgenhorn

 

Disse skønne, smørbagte morgenhorn skal forberedes i god tid. Til gengæld skal de blot kommes i ovnen og bages om morgenen. Husk at nyde dem, mens de er lune!

16 stk. Arbejdstid: 45 min. Hævetid: 5-12 timer. Bagetid: 12 min. Fryseegnet

 

#

25 g gær

550 g hvedemel extra (med højt glutenindhold)

125 g smør

2 dl mælk

3 æg str. L

50 g sukker

1½ tsk groft salt

Pensling: 1 æg

*

 

Smuldr gæren ud i melet.

Smelt smørret, og pisk det sammen med mælk, æg, sukker og salt.

Tilsæt melet, og ælt dejen godt igennem.

Lad den hæve tildækket til dobbelt størrelse (ca. 2 timer).

 

Læg dejen på en bageplade med bagepapir drysset med mel, og form den til et rektangel.

Dæk dejen med film, og sæt den i køleskab i 2 timer.

 

Vend dejen ud på et meldrysset bord, rul den evt. lidt tyndere ud (den skal være ca. 40x60 cm), og skær den igennem på langs.

Del hvert dejstykke i 8 trekanter, læg evt. fyld på (se TIPS), og rul dem let sammen fra den brede ende.

Læg hornene på en bageplade med bagepapir, dæk med film og sæt dem i køleskabet natten over.

 

Tag pladen ud af køleskabet mindst 30 min. før hornene skal bages.

Sæt en bradepande i bunden af ovnen, og tænd på 225 °C.

 

Pensl hornene med sammenpisket æg, og sæt pladen midt i den varme ovn.

Kast en kopfuld vand i bradepanden, luk ovnen, og lad hornene bage i ca. 12 min.

Læg dem på en rist til afkøling, men server dem lune.

 

TIPS: De skønne horn kan også fyldes med:

• Marmelade: Læg et par teskefulde marmelade på hver dejtrekant, før de rulles sammen.

• Marcipan: Rør 100 g groftrevet marcipan sammen med 50 g blødt smør, 1 spsk mel og ½ sammenpisket æg til fyld.

• Rosiner og kanel: Rør 75 g farin, 50 g smør, 50 g rosiner og 1-2 tsk stødt kanel sammen til fyld.

• Chokolade: Drys dejtrekanterne med et par teskefulde grofthakket mørk chokolade, før de rulles sammen

 

TIPS: Du kan også fryse hornene rå. Tag dem ud af fryseren 1 time før bagning.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.816 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her