Logo

Cashumber og Raita

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

3 slags indisk tilbehør til fx Krydret pilaf med okra og spinat eller Appelsin- og græskarpulao.

Gulerods/kokos-cashumber:
75 g frisk kokos eller 3 spsk kokosmel
250 g skrællede, groftrevne gulerødder
100 g ristede, hakkede jordnødder
saft af 2 limefrugter
½ tsk salt
2 finthakkede chilipebre uden frø
2 spsk jordnøddeolie
1 tsk hele spidskommenfrø
1 tsk sorte sennepsfrø

Riv den friske kokos (hvis De ikke kan få frisk kokos. bruges kokosmel, der blancheres i kogende vand og drypper af). Bland kokosen godt med gulerødder, jordnødder. limesaft. salt og chilipebre.
Opvarm 2 spsk jordnøddeolie (eller sennepsolie. hvis du har) i en kasserolle. Tilsæt spidskommenfrø og sorte sennepsfrø og sauter dem, til de begynder at smælde; hæld dem over gulerods/kokosblandingen.
-
Løg/tomat-cashumber:
2 rødløg skåret i tynde skiver
2 tomater skåret i skiver
1 tsk ristede sesamfrø
1 spsk mørk farin

Kom de skivede løg i en ovnfast skål og overhæld med kogende vand. Skyl dem i koldt vand og dup dem tørre med køkkenrulle. Kom dem i en lille serveringsskål og bland dem med skivede tomater, sesamfrø og brun farin.
-
Agurke-raita:
½ agurk skåret i terninger
2 pressede fed hvidløg
1 spsk friskhakket mynte
1 ½ dl afdryppet yoghurt naturel
1 spsk jordnøddeolie
1 spsk sennepsfrø

Bland agurketerningerne i en skål sammen med hvidløg, mynte og yoghurt. Opvarm jordnøddeolien i en kasserolle og sauter sennepsfrøene, til de begynder at smælde. Hæld dem over raita'en.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.981 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her