Logo

Ferskenkompot med tre aromaer

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

ca. 5 personer

1 kg ferskner
200 g stødt melis
2 stænger vanilje
Skrællen af ½ usprøjtet appelsin
Skrællen af ½ usprøjtet citron

Når jeg tilbereder denne kompot, og en krukke med lavendelhonning står i nærheden, kan jeg godt finde på at bruge lidt af den i stedet for sukkeret.

Kom fersknerne i en kasserolle ed kogende vand i 1 minut. Tag dem op og lad dem dryppe a£ Køl dem derefter af under vandhanen. Skræl dem og skær frugtkødet i stykker. Skær vaniljestangen igennem på langs og skrab kornene ud med en lille kniv.
Varm sukkeret op i 30 cl vand.
Så snart det er smeltet, tilsættes vaniljestængerne, vaniljekornene, appelsin- og citronskrællerne. Koges ved svag varme i 5 minutter. Tilsæt fersknerne. Lad det koge i 5 minutter. Tag fersknerne op og lad dem dryppe af, hvorefter de blendes. Tilsæt sukkerlagen til puréen for at opnå en konsistens som flydende syltetøj.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.789 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad hedder USA’s næste præsident?
Effektiv reklame - klik her