Logo

God kartoffelsalat

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 kg faste kartofler
4 spsk mayonnaise
2 dl cremefraiche 18%
2 spsk mælk
1 tsk lys sennep
1 mellemstort løg
1 bundt purløg
1 ½ tsk salt
¼ tsk hvid peber
1 kop fine ærter
2 små tomater
2 spsk klippet karse

Skyl kartoflerne og læg dem i en gryde med vand, som lige dækker.
Kog op, skru ned for varmen og læg låg på.
Kog til kartoflerne er møre - prøv med en lille spids kniv.
Hæld det kogende vand fra og brus kartoflerne over med koldt vand.
Pil skrællen af og læg kartoflerne i en skål, der stilles koldt og tildækket.
Rør mayonnaise sammen med cremefraiche, mælk og sennep.
Pil løget, hak det fint og rør det i dressingen med klippet purløg
Hvis du bruger friske ærter skal de bare bælges. frosne ærter skal ikke optøes, de røres direkte i dressingen.
Smag til med salt og peber.
Skær de kolde kartofler i skiver og vend dem i dressingen.
Lad salaten stå køligt og tildækket en halv times tid, så kartoflerne får smag af dressingen.
Fyld salaten i en stor boks med låg og pynt den med små tomatsnitter og frisk karse. Kartoffelsalaten er god til skovtursmad som pølser, små frikadeller og stegte kyllingelår.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,5 (2 stemmer)
Siden er blevet set 3.797 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her