Logo

Gode bønner

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

500 g pintobønner eller en anden type tørrede bønner

4 liter vand

150 g bacon med meget fedt, i tern

3 spsk majs- eller jordnøddeolie

1 løg, hakket

4 hvidløgsfed, grofthakkede

2 jalapeno-chilier, friske eller fra glas, hakkede

2 spsk chilipulver

1 spsk stødt spidskommen

2 tsk paprika

1 tsk stødt sort peber

1 dåse hakkede tomater salt

 

Læg bønnerne i en stor gryde. Hæld vandet i.

Bring gryden i kog, skru ned for varmen og lad bønnerne småkoge.

Varm olien i en stegepande.

Svits bacon, løg, hvidløg og chili i olien i 2 minutter.

Tilsæt chili pulver, spidskommen, paprika og peber og steg videre i ½ minut.

Hæld løgblandingen i bønnegryden sammen med tomaterne.

Lad bønneretten småkoge til bønnerne er møre (det vil tage 2-3 timer alt efter hvilken type bønner du bruger, og tiden kan halveres hvis bønnerne har ligget i vand natten over).

Tilsæt mere varmt vand hvis det er nødvendigt.

Smag til med salt under den sidste halve time af kogetiden.

 

Tips:

Det kan være at du får brug for lidt mere vand efter­hånden. Brug kun meget varmt vand så bønnerne ikke sprækker.

Det er vigtigt ikke at koge bønnerne for længe for at beholde en fin konsistens.

Hvis du vil have lidt smagsvariation, kan du godt erstatte halvdelen af vandet med øl.

 

Disse bønner skal ikke ligge i vand natten over. Nogle foretrækker at begynde med at koge de tørrede bønner. Jeg tror ikke at de får en bedre smag og konsistens. Men hvis du vil bruge mindre tid på at koge dem, er det okay at lægge dem i vand natten over.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.559 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her