Logo

Iranske ris

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Sådan tilbereder Iran risen på den helt rigtige måde.

Iranske ris:
4 glas Basmatiris (a ca. 1 dl)
ca. 1 ½ - 2 liter kogende vand
ca. ½ håndfuld salt
ca. ½ dl olie

Efter kogning:
½-1 dl olie
3-4 kartofler

Risen skylles grundigt og stilles til side i ca. 15 minutter i blød i koldt vand. Tænd for kogepladen på ca. 4 punkter. Hæld vandet i gryden og tilsæt ½ dl olie samt salt hæld risen i og lad koge til det er ca. halvt færdigt (den hårde kerne skal kun lige være ved at forsvinde) ca. 4-5 minutter. Hæld risen op i et dørslag og skyl let med koldt vand. Skræl kartoflerne og skær dem i ca. 1 cm tykke skiver hæld ½ -1 dl olie i bunden af gryden, og fordel kartoffelskiverne i eet lag. Hæld forsigtigt risen i gryden (ikke i en klump - det skal jo være LØSE ris) og lav nogle huller ned til bunden fx med en bordkniv ell. Lign. Læg et klæde om grydelåget og damp risen færdig i ca. 15-20 min. Hæld evt. en lille sjat vand ved hvis der ikke er damp efter halvdelen af tiden. Når gryden er fuld af damp efter ca. 20 minutter, og risen er mør, så tag gryden af varmen og skyl bunden af gryden (udvendigt) i koldt vand (det løsner kartoffelskiverne, og gør dem sprødere), det skal syde og sprutte, hvis risen er helt færdig. Husk! Kartoflerne i bunden skal tages op af gryden med det samme og inden servering, da de ellers bliver bløde og kedelige.

Serveres til alt, hvor ris passer, men specielt godt til den iranske mad. Men pas på - det er vanedannende, man spiser aldrig andre løse ris igen, hvis man kan blive fri, der er nemlig meget mere smag i.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 3.505 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her