Logo

Irske bondebrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

½ dl økologisk tykmælk
2 ½ dl vand
30 g gær
1 æg
2 spsk olivenolie
1 spsk salt
1 spsk honning
2 fed hvidløg, pressede
100 g hele hasselnødder, så friske som muligt
100 g mandelflager
4 dl groft hvedemel, (grahamsmel eller ½ grahamsmel og ½ rugmel)
1 dl økologisk kerneblanding eller solsikkekerner
7-8 dl hvedemel

Bland vand og tykmælk og lun det forsigtigt i en kasserolle, det må ikke overstige håndvarme. Hæld det i et dejfad.
Rør gæren ud i væsken og tilsæt æg, olie, honning og hvidløg.
Rør blandingen glat.
Tilsæt nødder, mandler, kerner og groft hvedemel og rør dejen glat med kraftige tag.
Tilsæt noget af hvedemelet, til dejen er nogenlunde fast.
Flyt så dejen over i en røremaskine, hvor det sidste hvedemel tilsættes, mens
maskinen kører.
Ælt med dejkrogene. Det er ikke sikkert, al melet skal tilsættes.
Når dejen holder op med at være klistret, skal der ikke mere
hvedemel i.
Flyt dejen ud på bordpladen og giv den et par grundige æltetag.
Form dejen til et brød og lad det hæve på en bageplade 20-25 min.
Pensl brødet med mælk og bag det ved 200-220ºC, men vær
opmærksom på, at ovne varmer meget forskelligt.
Til sidst giver man brødet et par minutter under grillen, så skorpen bliver hård, sprød og lidt brændt.
Det er nemlig i skorpen, den gode smag sidder.
Der kan ikke gives en præcis bagetid på dette brød.
Det skal bage, til det er færdigt, og det kan tage alt fra 25 til 40 minutter.
Det skal lyde hult, når man banker på undersiden.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 3.752 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her