Logo

Jordbær-rabarber-marmelade med hyldeblomster

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Jordbær-rabarber-marmelade med hyldeblomster

 

Hyldeblomstsæsonen er alt for kort, så nyd de smukke og velsmagende blomster, mens de er her! Pluk dem sent om aftenen, når de dufter allermest - eller tidligt om morgenen.

Hylden blomstrer midt i juni og passer godt sammen med de sidste syrlige rabarber og de første søde jordbær. Uden for sæsonen kan du bruge tørrede hyldeblomster.

Ca. 1 liter færdig. marmelade. Arbejdstid: 30 min. Kogetid: 10 min

 

#

500 g rensede rabarber (ca. 1 bundt)

500 g jordbær

2 spsk citronsaft

500 g syltesukker

2 dl friske hyldeblomster

*

Rens rabarberne, og skær dem i små stykker.

Rens jordbærrene, og del store bær i halve eller kvarte.

 

Bland rabarber med citronsaft og halvdelen af sukkeret i en gryde.

Bring det langsomt i kog under låg.

Tag låget af, og lad det koge igennem.

 

Tilsæt jordbær og resten af sukkeret, og lad det koge i 5 min.

Rør hyldeblomster i, og kog marmeladen igennem i et par min.

Fjern skum, hæld marmeladen på skoldede glas, og luk dem til med det samme.

Vend glassene et par gange til marmeladen har sat sig, så bærrene bliver fordelt.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.862 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her