Logo

Nye kartofler på to måder

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Nye kartofler på to måder

 

Kom nye kartofler i gryden, og giv dem et tvist med krydderurter og rygeost.

 

Saltkogte kartofler

Denne opskrift kommer fra 1800-tallets New York. Salt var noget, man udvandt ved at indkoge marskvand, og de irske saltarbejdere medbragte kartofler hver dag, som de plumpede i vandet og nød til deres frokost. Metoden gør kartoflerne super-cremede i konsistensen.

2 personer. Er du alene så halver portionen. Arbejdstid: 15 min. Kogetid: 20 min.

#

350 g nye kartofler med skræl

4½ dl vand

¾ dl groft salt

25 g smør

friske krydderurter (dild, persille, estragon eller purløg)

peber

*

Vask kartoflerne.

Bring vandet i kog, og tilsæt salt.

Kog det igennem til, saltet er opløst.

Tilsæt kartoflerne, og lad dem simre møre -15-20 min.

Hæld kartoflerne i et dørslag.

Læg smørret i gryden, og lad det smelte ved svag varme.

Tilsæt kartofler, friskhakkede krydderurter og friskkværnet peber.

Vend rundt, og server straks.

 

TIPS: Det er vigtigt at kartoflerne har skræl på - ellers vil de optage for meget salt.

 

 

Knuste kartofler med rygeost og ramsløg

2 personer. Er du alene så halver portionen. Arbejdstid: 20 min. Kogetid: 20 min.

#

300-400 g nye kartofler

½ liter vand

½ spsk groft salt

1 lille bundt ramsløg

75 g rygeost

3 spsk yoghurt eller cremefraiche

salt og peber

*

Skrub eller skrab kartoflerne rene, og kog dem møre i saltet vand i 18-20 min.

Skyl og tør ramsløgene, og hak dem fint.

Rør dem sammen med rygeost og yoghurt eller cremefraiche, salt og peber.

Hæld vandet fra kartoflerne, når de er møre, og vend kartoflerne i dressingen, samtidig med at de knuses let med en gaffel.

Smag til med salt og peber, og server straks.

 

TIPS: Ramsløg kan du finde i skoven eller hos en velassorteret grønthandler forår/tidlig sommer. Smagen minder om en mild hvidløgspurløg, og blomsterne kan også spises. Erstat evt. med hvidløgspurløg eller lidt knust hvidløg og fintsnittet purløg eller forårsløg.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.387 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her