Logo

Oliven- og krydderurtebrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

(2 brød)
Dette brød dufter og smager herligt af oliven, hvidløg, timian og oregano og har en smuk farve af paprika. Det skal helst bages i form og spises nybagt. Det egner sig også godt til at riste.

50 g gær
100 g smør
2 ½ dl vand
2 ½ dl mælk
80 g finthakkede oliven uden sten
3 fed finthakket hvidløg
1 spsk timian
3 spsk tørret oregano
3 spsk paprika
900 g-1,2 kg hvedemel

Gæres smuldres i et dejfad. Smelt smørret, tilsæt vand og mælk, og varm det op, til det er lunkent. Rør gæren ud i lidt af væsken. Tilsæt resten af væsken sammen med krydderurter, paprika, hvidløg og oliven, og tilsæt så meget af hvedemelet, at dejen bliver glat og smidig og let at arbejde med. Lad dejen hæve under et klæde i ca. 1 time på et lunt sted. Ælt dejen på et meldrysset bord. Smør to aflange forme. Del dejen i to lige store stykker, og form to aflange brød, der lægges i formene. Lad brødene efterhæve under et klæde i ca. 45 min. på et lunt sted. Bages ved 1750 i ca. 30 min., eller til brødene slipper formene. Lad brødene køle lidt af, før de tages ud af formene og lægges på en bagerist.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.267 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her