Logo

Pastinakpuré

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

900 g pastinakker,
5 fed hvidløg,
50 g smør,
1 ½ dl piskefløde,
salt og friskkværnet peber.

Skræl pastinakkerne, skær dem i kvarte og derefter i store tern. Hav en gryde med kogende, saltet vand klar. Hvidløgsfedene koges et øjeblik, de løftes op med en hulske og pilles. Pastinak og hvidløg lægges i vandet og koges, til de er møre – cirka 5 – 7 minutter. Lad det dryppe grundigt af i en sigte og blend det eller pres det gennem en sigte. Pisk smørret i og derefter fløden. Smag til med salt og friskkværnet peber.
Hæld blandingen i et gratinfad, fordel den jævnt og grill den i ovnen, til den får en fin brun skorpe. Retten kan sagtens tilberedes i forvejen og bare varmes op i ovnen, når tiden er inde. Det er en utrolig lækker ret, og den er især god som tilbehør til vildt eller stærkt krydrede retter.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,8 (11 stemmer)
Siden er blevet set 6.931 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her