Logo

Tamarindchutney

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Imli Chutney

175 g tamarind-pastablok
3 dl + 2 ½ dl meget varmt vand
100 til 125 g rørsukker
150 g dadler, hakkes
½ tsk chili peber
r ½ tsk stødt ingefær
1 tsk hele ristede spidskommensfrø, knuses

Tamarindmassen lægges i blød i en porcelænsskål i 3 dl varmt vand i ½ time.
Derefter moses den opblødte masse omhyggeligt med bagsiden af en ske eller med fingrene, så den bliver til en tyk vælling.
Kom nu yderligere 2 ½ dl varmt vand i, bland det hele grundigt og lad det stå, til det bliver lunkent. Så mos igen i et minut og si saften over i en anden porcelænsskål.
Massér så meget af den tykke mos som muligt gennem sien ned i skålen.
Kom de hakkede dadler, salt og sukker i sammen med chili peber og kog så tamarindsaucen i 5 til 7 minutter. Tag den derefter af blusset og lad den køle ned.
Kom den nu i blenderen og gør den blød og jævn. Hæld den så i en skål og tilsæt stødt ingefær og ristede spidskommensfrø.
Kom chutney'en i et glas eller en porcelænskrukke. Ekstra chutney kan holde sig i køleskabet i en uges tid eller nedfrosset i 2 til 3 måneder.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.274 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her