Logo

Urte og løgbrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Dej:
50 g gær
½ l. lunkent vand
200 g mager kvark
2 spsk olie
1 spsk salt
300 g grahamsmel ( 6 dl )
6-700 g hvedemel ( 12-14 dl )
1 dl finthakkede krydderurter (persille,porrer og estragon)
1-2 finthakkede løg

Pynt
1 æg til pensling
groft salt eller birkes

Gæren udrøres i lunkent vand, hvorefter kvarken røres i.
Tilsæt olie, salt og grahamsmel og rør dejen godt igennem.
Ælt melet i lidt ad gangen, til dejen er smidig.
Del i 2 portioner - ælt den ene med krydderurter og den anden med løg.
Lad hæve i hver sin skål i 35 min.
Slå dejen ned. Rul den ud i en rund plade, der rulles løst sammen på
skrå.
Læg brødene på bagepapir og lad efterhæve i 20 min.
Rids på skrå, pensl med æg, drys med groft salt eller birkes og bag ved 200° i 35 -40 min.

Tips: Er fryseegnet

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.153 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her