Logo

Abrikostærte

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

2 plader frossen butterdej a 70 g
hvedemel til udrulningen
8 friske eller henkogte abrikoser
Kagecreme:
2 æggeblommer
4 spsk sukker
¾ spsk majsstivelse
2 ½ dl mælk
kornene af ½ vaniljestang
Overtræk:
3 spsk æblegele
Drys:
lidt ristede mandelflager

De optøede butterdejsplader lægges ca. ½ cm ind over hinanden.
Rul dem forsigtigt ud på et melet bord til dobbelt størrelse.
Læg dejen i en tærteform på ca. 18 cm i diameter og tryk den op ad siderne, så den danner kant, men uden at den går istykker.
Prik den med en gaffel og sæt den i ovnen på næstnederste rille ved
210°C.
Skrue straks ned til 200°C og bag den ca. 12 minutter, til den er sprød og gylden.
Rør æggeblommer sammen med sukker og majsstivelse.
Bring mælken i kog med vaniljen og lad den koge ganske svagt i 2-3 minutter under omrøring, så vaniljesmagen rigtigt kommer ud.
Pisk den kogende mælk i æggemassen og kom cremen tilbage i gryden. Rør til den koger, lad den koge 1-2 minutter og fjern så vaniljestangen. Bred cremen ud over den nybagte butterdejsbund.
Skær abrikoser i halve og fjern sten og skind.
Læg dem over cremen. Varm geleen i en lille gryde og rør i den, til den er flydende og uden klumper.
Bred den flydende gelé ud over abrikoserne.
Rist mandlerne på en tør pande og strø dem på tærten, der serveres med iskold flødeskum.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 2.734 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her