Logo

Berlinerrullen

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Hvorfor det hedder en berlinerrulle vides ikke. Men denne roulade, med lækre ingredienser som æble, rosiner og kanel smager ganske dejligt. Prøv den eftermiddag til søndagskaffen.

 

225 g hvedemel
60 g smør
60 g sukker
1 tsk bagepulver
2 spsk fløde
1 æg
 
Fyld:
4 æbler skåret i tynde flager
2 spsk rasp
2 spsk sukker
2 spsk rosiner blødgjort i vin
1 tsk kanel
reven skal af 1 citron
1 spsk halvsmeltet smør
 
Pynt:
Kanel
sukker
snittede mandler
 
Smør, sukker og og æg røres godt sammen.
Fløden kommes i, og hvedemel og bagepulver tilsættes lidt af gangen.
Dejen æltes godt og kommes på pergamentpapir eller bagepapir, der er drysset med hvedemel.
Dejen rulles ud til en stor tynd flade og pensles med smør, hvorefter fyldet fordeles jævnt over dejen.
Det hele rulles sammen som en roulade, der pensles med fløde og drysses med kanel, sukker og snittede mandler.
Bages på midterste rille i forvarmet ovn ved 225ºC i ca 30 min.

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.835 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Grovboller glutenfriGluten findes især i hvede, rug og byg. Folk, der liger af cøliaki kan ikke tåle gluten,...
• Småkager med chokolade og nødderEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Den rigtige kransekage med 18 ringeEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Cheesecake med tørrede frugterMed en færdig lagkagebund er denne friske dessert hurtigt lavet
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os