Logo

Fastelavnsbolle med vanillecreme

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 dl mælk
3 spsk sukker (melis)
1 æg
85 g smør
35 g gær
240-250 g hvedemel

Fyld:
2 æggeblommer
3 spsk sukker
2 top tsk hvedemel
vaniljesukker
2-2,5 dl fløde

Start med at lune mælken, heri kommes ægget og smørret.
Så røres gæren ud, men pas på, mælken må ikke være for varm.
Nu blandes sukker og melet i, og dejen æltes til den er blank.

Rulles så ud til en stor plade, der deles i 10 firkanter.

Ovenpå hver firkant lægges en klat vaniljecreme, der laves på denne måde:
Æggeblommerne piskes med sukker, fløden røres i skiftevis med melet.
Alt piskes godt, varmes igennem, uden at koge, og smages til med vaniljesukker.

Når cremen er lagt på, foldes de fire hjørner sammen ind over cremen.
Bollen vendes og stilles på sammenføjningen på en smurt bageplade.

Hæver lunt og tildækket i ca. 25 minutter.

Pensles med æg, bages ved 225ºC i ca. 10 minutter.
Før servering kommes lidt glasur ovenpå hver bolle.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.369 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her