Logo

Fransk tærtedej - pâte brisée

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Fransk tærtedej - pâte brisée
(2-3 tærtebunde)

# Ingredienser 
225 g hvedemel
150 g koldt smør
½ tsk salt
2 spsk flormelis (kun til søde tærter)
1 æggeblomme
1 dl isvand eller kold mælk

* Tilberedning 
Håndæltning:
Skær det kolde smør i tern.
Sigt hvedemel, flormelis og salt i en stor skål og gnid smørret ud i melet med hånden eller brug en dejskærer. Resultatet skal ligne grove brødkrummer.
Der må gerne være små synlige smørklatter i - det giver det sprødeste resultat.

Bland æggeblomme og kold væske i en lille skål.
Lav en fordybning i mel­blandingen og hæld væden i.
Bland lidt videre med fingerspidserne, men ælt ikke dejen helt jævn. 
Tryk dejen sammen til en kugle og pres den flad.
Pak film omkring og læg den koldt en time.
 
På køkkenmaskine:
Skær det kolde smør i tern.
Sigt hvedemel, flormelis og salt i røre­skålen og kom smørret i.
Kør dejen med dejspaden, til den ligner brødkrummer.
Bland æggeblomme i væde i en lille skål.
Hæld væden over dejen og kør den hur­tigt sammen.
Dejen skal forblive lidt ujævn.
Tryk til sidst dejen sammen med hæn­derne og løft den op af skålen. Form dejen til en flad kugle.
Pak film omkring og stil den koldt en time.
 
På foodprocessor:
Som på køkkenmaskine, men brug impulsknappen.
 
Se mere: Tærter og det der ligner

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 3.191 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her