Logo

Hasselnøddebrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Hasselnøddebrød

 

Nødder i brød giver en specielt god aroma. Inden bagningen ristes nødderne let, det fremhæver den fine nøddesmag. Fiberrigt

• Fedtet i brødet kommer fra hasselnødderne. De indeholder for det meste sundt umættet fedt. Kun 5% er mættet fedt.

Forberedelse 20 min. + hævning. Tilberedning 40-45 min. 2 brød (ca. 24 skiver)

 

# Råvarer til Hasselnøddebrød

5 dl vand

50 g gær

2 tsk salt

100 g hasselnødder

4 dl groft rugmel

9-10 dl hvedemel

vand til pensling samt lidt groft rugmel til at strø over

*

 

Fremgangsmåde:

1 Varm vandet til 37 °C.

Smuldr gæren ud i skålen og opløs den i lidt af vandet.

Tilsæt resten af vandet og saltet.

 

2 Rist hasselnødderne på en tør pande og gnid skallerne af i et viskestykke.

Hak nødderne groft (se Tips & råd), og bland dem i dejvæsken.

 

3 Tilsæt rugmelet og næsten alt hvedemelet.

Ælt dejen til den slipper skålen.

Lad den hæve under et klæde, ca. 30 min.

 

4 Tag dejen op på et melet bord og ælt den igennem.

Del dejen i 2 dele. Form hver del til en rund bolle.

Læg dem på en plade med bagepapir og lad dem hæve under et klæde 30-35 min.

 

5 Varm ovnen til 200 °C.

Pensl brødene med lidt koldt vand, strø lidt groft rugmel over og bag dem midt i ovnen, 40-45 min.

Det skal lyde hult, når man banker på dem i bunden.

Lad brødene køle af under et klæde.

 

Tips & råd


Hasselnøddebrød 

Hvis du synes at det "sprøjter" meget, når du hakker nødderne, så er det et godt tip at lægge nødderne i et foldet stykke smørrebrødspapir.

Knus derefter nødderne med den flade side af en bred kniv.

 

Rist gerne hasselnødderne let på en tør stegepande for at fjerne den lidt bitre smag.

Det bliver også lettere at få skallen af nødderne, hvis de er ristede.

 

Frysning: Hasselnøddebrødene er fryseegnede.

De er gode at servere til supper, gryderetter og alle slags salater.

 

Kcal 143 = kJ 601

Kulhydrat 25 g Protein 4 g Fedt 3 g (19%) Fibre 3 g

 


 

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.296 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her