Logo

Jordbærkage med citron og makroner

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Jordbærkage med citron og makroner

 

Sommertid er jordbærtid, og de søde, røde bær kan anvendes til både desserter og kager. Her en frisk jordbærkage med citron og makroner.

Arbejdstid: 45 min. Bagetid: 45 min. 1 kage til ca. 8 personer.

 

#

250 g blødt smør

250 g sukker

4 æg

1½ tsk bagepulver

1 økologisk citron

225gmel

 

Endvidere:

500 g jordbær, danske

evt. lidt sukker

5-8 makroner

2 dl cremefraiche 18%

 

Pynt:

frisk citronmelisse

*

 

RØR blødt smør og sukker godt sammen og rør æggene i et ad gangen.

Bland bagepulver og fintrevet citronskal i melet.

Rør det i dejen sammen med saften af citronen (ca. 1 dl).

Fyld i en velsmurt springform (22-24 cm).

Bag kagen på næstnederste rille i ovnen i ca. 45 min ved 175 °C.

Tjek med en trætandstikker om kagen er gennembagt.

Lad kagen køle lidt af i formen, før den tages ud på en rist.

 

SKYL jordbærrene, tør dem og fjern haserne.

Del bærrene og drys dem evt. med lidt sukker.

 

KNUS makronerne og vend dem i cremefraichen.

Fordel cremefraichen på kagen og læg jordbærrene ovenpå.

Pynt med citronmelisseblade.

 

Tips: Du kan også glasere kagen med ribsgelé. Smelt 1 dl ribsgelé med 2 spsk vand. Lad det køle lidt af til det begynder at tykne. Fordél det over jordbærrene.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 3.462 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her