Logo

Kage af nedfaldsfrugt

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Gateau de fruits battus

Nogle kokke laver denne frugtkage med mørke kirsebær. I Provence bliver den tit lavet med muskatdruer og aromatiseret med duftende Beaumes-de-Venice vin. Nogle kalder det ikke en rigtig opskrift - »Det er bare en måde at få brugt overmoden frugt på.«

700 g muskatdruer, skyllet og tørret
60 g hvedemel, sigtet med et drys salt
60 g sukker
1 tsk muskatnød
4 æg
6 dl mælk
4 spsk Beaumes-de-Venice

Forvarm ovnen til 190ºC. Læg druerne i en velsmurt, lav kageform. Bland hvedemel, sukker og muskatnød, og pisk æggene i et ad gangen skiftevis med mælk. Rør vinen i, og hæld blandingen over druerne. Bages, til den er brun og hævet (cirka 45 minutter), drysses med sukker og serveres lun med en kande fløde til.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.663 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her