Logo

Kage med gulerrod, courgette og whisky

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

75 g lyse rosiner
1 dl whisky eller brandy
325 g hvedemel
1 tsk bagepulver
1 tsk natron
1 spsk kanel
2 store æg vægtklasse 2
11/4 dl vindruekerneolie eller majsolie
250 g rørsukker
½ liter revne gulerødder og courgetter
100 g grofthakkede valnøddekerner
Glasur:
200 g flødeost naturel
50 g blødt smør
ca. 100 g flormelis
Pynt:
valnøddekerner og kandiseret violer

Lad rosiner trække i whisky/brandyen 20-30 minutter - evt. længere.
Sigt hvedemel, bagepulverog natron samt kanel i en skål.
Pisk æg, olie og sukker sammen og vend den krydrede melblanding i dejen sammen med courgetter, gulerødder og de hakkede valnødde-kerner.
Rør dejen sammen og hæld den i en velsmurt, letraspet springform 22 cm i diameter og bag kagen i ovnen ved 180°C, 50-60 minutter til den føles fast.
Tag kagen ud og lad den afkøle i formen 15 minutter, før den flyttes over på en bagerist og afkøler helt.
Til glasuren piskes flødeost og smør let og luftig med flormelis og glasuren smøres i et jævnt lag over kagen, der pyntes med valnødde-kerner og kandiseret violer.

Tips: En pragtfuld kage, saftig og med masser af smag, som passer godt
både til kaffe og te eller som dessert sammen med frugtsalat.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.862 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her