Logo

La languedocienne cupcakes

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

La languedocienne cupcakes

Languedoc er en sydfransk region, der er kendt for at have masser af solskin, lavendelmarker, figner, gedeost, honning og herlige vine. Disse kager afspejler regionens ånd. Nyd dem som afslutning på et måltid med et glas sød muscat-vin til.

 

16 stk. cupcakes:

150 g honning

100 g lyst rørsukker

65 g smør, skåret i stykker

3 spsk mælk

250 g hvedemel

2 tsk bagepulver

1 spsk tørrede lavendler (kan udelades)

2 æg

150 g tørrede figner, skåret i små stykker (gem lidt til pynt)

Gedeostecreme:

180 g meget frisk gedeost eller cremet gedeost som fx Chavroux (fås i de fleste supermarkeder)

30 g blødt, smør

225 g flormelis

 

A. Varm honning, sukker og smør op i en lille gryde på meget lav varme.

Rør rundt, til sukkeret er opløst, og tag gryden væk fra varmen.

Stil den til afkøling.

 

B. Varm ovnen op til 180°C.

Bland mel, bagepulver og evt. lavendler, og rør det grundigt i den afkølede honningblanding med en træske.

Tilsæt æggene et efter et, og rør godt mellem hvert af dem.

Vend fignerne i dejen.

 

C. Fyld papirformene ca. ⅔ op med dej, og bag kagerne i ca. 25 minutter, eller til en tandstikker, stukket ind i midten, kommer ud uden dej.

 

Ostecreme:

Rør gedeost, smør og sukker sammen, til konsistensen er smørbar.

Læg en stor klat af cremen på hver kage, og pynt med et stykke tørret figen.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 3.320 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her