Logo

Laks og spinat tærte

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

300 g laksekød uden skind og ben
400 g frisk spinat
Salt, friskkværnet peber
1 forbagt tærtebund
1 portion æggecreme
 
Lad ovnen varme op til 190° og sæt en plade midt i ovnen.
Skær lakse kødet i tern på 1 tomme (2 ½ cm eller yderste led af tommelfingeren ned til begyn­delsen af knoen som nem målestok).
Drys med salt og peber.
Rib spinaten, hvis den er grov.
Skyl den flere gange i koldt vand og løft hver gang spinaten op af vandet, så sandet bliver på bunden.
Kom spinaten i en gry­de kogende saltet vand og lad den falde sammen (blanchering).
Hæld den i en sigte og skyl i koldt vand for at bevare farven og stoppe kogningen.
Tag spina­ten i hånden og klem væden af.
Fordel laksen jævnt over den forbagte tærtebund og læg små toppe af spinat imellem.
Hæld æggecremen over.
Åbn ovndøren, hold tungen lige i munden og anbring forsigtigt formen i ovnen, uden at cremen løber over.
Det sidste er vig­tigt. Hvis cremen løber over, bliver quichen blød i bunden. Hvis man bruger tær­teform med løs bund, er det ekstra vigtigt at holde rigtigt (kun på siderne).
De, som foretrækker ikke at leve livet farligt, kan vente med at hælde æggecremen på, til quichen står på pladen, og så trække pladen lidt ud, mens cremen hæl­des over.
Bag i 30-35 minutter ved 190°, til æggemassen lige akkurat er stiv­net, og overfladen begynder at tage farve.
 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 4.338 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her