Logo

Oldemors julekage

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kagen smager herligt lun og nybagt, andendagen er den god med koldt smør på, og trediedagen spises den nyristet.

375 g smør
½ liter sødmælk
50 g gær
5 æg
200 g sukker
15 g stødt kardemomme
1 kg hvedemel
50 g hakket sukat
100 g rosiner

pynt:
50 mandelsnitter
75 g perlesukker

Smelt smørret, tilsæt mælken, lun blandingen til den er lillefingervarm, og rør gæren ud heri. Tilsæt alle øvrige ingredienser, rør dejen sammen og bred den ud i en velsmurt bradepande og lad den hæve lunt ca. 45 minutter. Drys mandelsnitter og perlesukker over og bag kagen gylden ved 200ºC, 40-50 minutter.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.802 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her