Logo

Samosas

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

En samosa er en indisk snack, som oftest steges i olie. Her laves de dog i ovnen, altså lidt mere fedtfattig. Samosas kan laves med for eksempel oksekød, kylling eller som vegetar snack

 

300 g fillodej
225 g finthakket stegt lam eller kylling
225 g letkogte blandede grønsager i tern
1 finthakket løg
2 fed presset hvidløg
½ tsk gurkemeje
2 finthakkede friske, grønne chili uden kerner
1 tsk frisk revet ingefær
1 tsk garam masala
4 finthakkede forårsløg
1 spsk friske, hakkede korianderblade
olie
citron- eller limesaft
salt

Varm olien på panden, og svits løgene til de er bløde.
Derefter tilsættes kød og grønsager under omrøring.
Tilsæt hvidløg, gurkemeje, chili og ingefær, smag til med salt.
Kog ved svag varme, til det er kogt sammen.
Tilsær garam masala, forårsløg og korianderblade.
Tilsæt lidt citron- eller limesaft.
Rør rundt og sluk derefter for varmen.
Skær dejen ud i striber på ca 25x9 cm.
En spsk af fyldet lægges på midten og de foldes i en trekant.
Luk kanterne med lidt vand.
Læg samosaerne på en smurt bageplade og bag dem i ca. 8 min. på hver
side.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,8 (6 stemmer)
Siden er blevet set 2.820 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her