Logo

Valnøddebrød med øl

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

25 g gær
2 dl håndvarmt vand
2 dl mørk øl/pilsner (Classic)
75 g valnøddekerner
½ dl olie helt valnøddeolie
1 ½ tsk salt
1 spsk sirup
300 g sigtemel
375 g hvedemel

Rør gær, vand og øl sammen i en bageskål.
Hal valnødderne ret fint og tilsæt denm sammen med olie, salt, sirup,
sigtemel og næsten alt hvedemelet.
Ælt dejen godt og kom hvedemel i, til konsistensen er passende, men endelig ikke for fast.
Ælt dejengodt igennem på bordet.
Lad dejen hæve lunt og tildækket i skålen i ca. 2 timer.
Ælt dejen let igennem og form den til 1 stort brød, 1 mindre brød og 2 flûtes eller 4 flûtes.
Lad det efterhæve på pladen i ca. ½ time.
Drys brød, flûtes eller boller med hvedemel og bag brødet i ca. 40
minutter ved 225°C på nederste rille, flûtes og boller i ca. 12-15
minutter på midterste rille, tiden afhænger af bollernes størrelse.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,8 (4 stemmer)
Siden er blevet set 3.043 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her