Logo

Wienerbrød - Marie's

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Det danske wienerbrød er kendt udover landets grænser. Dejen, der er en fed gærdej, hvor fedtstoffet rulles ind, giver en bladet og sprød konsistens. Fra grunddejen kan formes spandauere, kamme, horn snegle m.m.

 

25 g gær

1 ½ dl koldt vand

1 æg

1 spsk sukker

¼ tsk groft salt

300-325 g hvedemel (ca. 5 dl)

250 g smør

 

Rør gæren ud i koldt vand og tilsæt æg, sukker og salt.

Bland melet i lidt ad gangen, til dejen har en let og smidig konsistens.

Sæt den til hævning et kvarter.

Rul dejen ud til en firkant, 1 cm tyk.

Kom flager af smørret på - lidt fra kanterne og fold de fire dejhjørner indover.

Rul dejen let og fold den i tre lag.

Læg den i køleskab et kvarter.

Rul atter dejen ud og fold den i tre lag.

Læg den koldt et kvarter - gen­tag dette 3 gange i alt - gerne flere gange, så det færdigbagte wienerbrød bliver flaget.

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.767 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her