Logo

Plukket svinekød med stærk peber- og eddikesauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Plukket svinekød med stærk peber- og eddikesauce

Trækul:      Indirekte

Gas:           Indirekte/middel varme

Forberedelse: 5 minutter. Stegetid: 2-3 timer

 

2 spsk paprika

1 spsk rørsukker

1 spsk chilipulver

1 spsk stødt spidskommen

1 spsk sukker

1 ½ tsk groft stødt sort peber

2 tsk salt

2 kg svinebov uden ben

Stærk peber- og eddikesauce:

1,8 dl cidereddike

1,8 dl hvidvinseddike

2 spsk sukker

½ tsk chiliflager

½-1 tsk Tabasco

salt og friskkværnet sort peber

16 burgerboller eller sprøde boller

coleslaw, som tilbehør (evt.)

 

A. Kom paprika, rørsukker, chilipulver, spidskommen, sukker, sort peber og salt i en lille skål og rør det godt sammen.

Fordel blandingen over svineboven og gnid den godt ind i kødet.

 

Når kødet er blevet gnedet med krydderier, rulles det sammen og snøres stramt  med bomuldssnor, så det holdes samlet og ikke bliver tørt.

 

B. Læg kødet midt på stegeristen og grill det indirekte over mid­del varme i 2 ½-3 timer, til det er meget mørt.

Vend jævnligt kø­det under stegningen.

Tag kødet af grillen, dæk det til og lad det hvile i 10 min.

 

C. Sauce: Hæld imens cider- og hvidvinseddike, sukker, chilifla­ger og Tabasco i en kasserolle.

Bring saucen i kog og lad den simre i 10 min., til den er kogt ind til ca. to tredjedele.

Smag til med salt og peber og hold saucen varmen.

 

D. Pluk kødet fra hinanden med to gafler, eller skær det i fine strimler.

Hæld det plukkede kød i en skål, hæld den varme sauce over og bland det godt. Server kødet i burgerbollerne, eventuelt med coleslaw til.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 3.350 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her