Logo

Flæskegryde, marineret

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

2 ½ dl tør ( ikke sød ) hvidvin
½ dl vinaigre
2 fed hvidløg
1 laurbærblad
4 helenelliker
1 tsk merian
1 tsk salt
½ tsk peber
600 g magert flæskesmåkød
3 spsk olie
2 løg
1 grøn peberfrugt
meljævning
125 g frosne ærter
4 skiver franskbrød
lidt olie til stegning
1 appelsin skåret ud til både

Vinen blandes med alle de forskellige ingredienser til en lage, hvori flæskekødet, der er skåret i strimler, trækker koldt 2 dage, vendes af og til. Marinaden sies fra kødet, der nu brunes i varm olie på en pande og efterhånden lægges over i en gryde. Løgene, der er skåret i både, let brunes i lidt olie sammen med peberfrugten, også i strimler, uden kerner , og tilsættes lidt efter kødet, herover hældes marinaden og det hele småsteger under låg, til kødet er mørt, ca. 40 min. – det kommer an på kødet, men mørt skal det være.
Til sidst jævnes gryden og smages til og ærterne tilsættes og småkoger med i 5 min. Franskbrødet i skiver uden skorper skæres i trekanter, der nu steger gyldne og sprøde i olie, serveres på fadet med gryderetten tillige med appelsinbådene.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.894 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her