Logo

Hellefiskemousse med dild

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Hellefiskemousse med dild

 

Tun- og laksemousse kender de fleste, men prøv denne mousse tilberedt med røget hellefisk.

6 personer. Arbejdstid: 20 min. Hviletid: 1-2 timer

 

#

2 blade husblas

½ citron (saft)

200 g røget hellefisk

1½ dl cremefraiche 9%

1½ dl piskefløde

salt og friskkværnet peber

 

Dilddressing:

2 dl cremefraiche 9%

1 bundt dild

salt og friskkværnet peber

 

Tilbehør: citronbåde flûte eller brød samt dild

*

Læg husblasbladene i blød i koldt vand i 5 min.

Tag husblassen op af vandet, knug vandet ud, og smelt husblassen i en skål med citronsaft over et varmt vandbad.

 

Skær hellefisken i lidt mindre stykker.

Hak dem i en foodprocessor, og tilsæt cremefraiche og fløde.

Krydr med salt og peber.

Kør maskinen, og tilsæt husblasblandingen i en tynd stråle, til moussen har en ensartet og cremet konsistens.

 

Hæld straks moussen i en skål, og sæt den i køleskabet i mindst et par timer.

Du kan sagtens lave moussen dagen før.

 

Rør en dressing af cremefraiche og finthakket dild.

Smag til med salt og peber.

Server hellefiskemoussen med dilddressing, citronbåde og flûte eller brød.

Pynt med dild.

 

TIPS: Du kan også servere hellefiskemoussen med kogte æg, rejer og en cremefraichedressing smagt til med chili.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 3.082 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her