Logo

Kartoffelmadder

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kartoffelmadder

 

Kogte kolde nye kartofler smager skønt og er meget delikate som pålæg på smørrebrød og fyld i sandwich.

 

Rugbrød med kartofler og rejer

Arbejdstid: 10 min. Ikke fryse-egnet. (2 personer)

#

2-3 spsk mayonnaise eller cremefraiche

1 tsk citronsaft

1 spsk finthakket dild

1 spsk fintsnittet purløg 2 skiver rugbrød salatblade

200 g kogte kartofler (skiver) 100 g pillede rejer

salt og peber

*

Smag mayonnaise eller cremefraiche til med citronsaft, salt og peber og tilsæt dild og purløg.

Anret brødet med salatblade og skivede kartofler.

Top op med dressing og rejer.

Tips: Erstat evt. rejer med kaviar.

 

Sandwich med kartofler og senneps-aïoli

Arbejdstid: 15 min. Ikke fryse-egnet. (2 personer)

#

4 skiver groft sandwichbrød eller 2 grove pitabrød

250 g kogte kartofler (skiver)

rucola eller blandet salat

1-2 tomater (skiver)

2-4 skiver stegt bacon

 

Aioli:

1 fed hvidløg

1 knsp havsalt

1 dl mayonnaise (100 g)

1 spsk dijonsennep

1 økologisk citron

salt og peber

*

Knus hvidløgsfeddet sammen med salt og rør det i mayonnaisen.

Smag til med sennep, ½ tsk fintrevet citronskal, 1 tsk citronsaft og friskkværnet peber.

Rist brødet eller lun pitabrødene.

Smør brødet med aïoli og læg sammen med kartofler, salatblade og tomat.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.720 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her