Logo

Pebergravad laks og linsesalat med klementin

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Pebergravad laks og linsesalat med klementin

 

Lav selv en god, gravad laks til frokostbordet. Det kræver ikke meget arbejde, men laksen skal trække i køleskabet 1 døgns tid. Vi serverer en frisk linsesalat som tilbehør.

8 personer. Arbejdstid: 30 min. Frysning: 2 døgn. Marineringstid: 24 timer.

 

#

500 g laksefilet (se TIPS)

2 tsk hel sort peber, rosa og hvid

½ spsk fint salt

1½ spsk sukker

 

Linsesalat med klementin:

4 dl grønne linser fra Puy

½ dl olie

1 spsk dijonsennep

saft af 1 appelsin

6 klementiner

1 lille rødløg

2 stk grøn hjertesalat

 

Tilbehør:

groft brød

*

 

Fjern evt. ben i laksefileten med en pincet.

Prik ned i fiskekødet med en gaffel.

Stød peberkorn i en morter eller krydderikværn.

Bland dem med salt og sukker.

 

Læg fisken på skindsiden i fx en bradepande, og gnid den med krydderiblandingen.

Dæk laksen med plastfilm, og lad den marinere i 1 døgn i køleskabet.

 

Kog linserne i letsaltet vand i 20 min.

Dryp dem af i en sigte, og afkøl dem.

 

Bland dressingen af olie, sennep og appelsinsaft, og vend sammen med linserne, klementiner i både og finthakket rødløg.

 

Skær tynde skiver af laksen, uden at skindet kommer med.

Anret med linsesalat, salatblade og brød.

 

TIPS: Frys laksefileten i mindst 24 timer ved ÷20 °C, for at undgå parasitter.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.828 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her