Logo

Rollmops

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Rollmops

 

Rollmops er en tysk specialitet. Her ruller du sildefileter sammen om noget fyld og lader dem trække i nogle dage. En dejlig sildeanretning til dig...

 

# Råvarer:

4 sildefileter

2 bdt dild

1 rød peber
1 løg

Lage:

1 dl vineddike
1 dl vand

1½ dl melis

2 laurbærblade
8 peberkorn

*

 

Fremgangsmåde:

Kog ingredienserne til lagen igennem.

Del fileterne en gang igennem.

Rul hvert stykke om lidt klippet dild, hold fast med en tandstik.

Læg silderullerne i en glasskål sammen med løgringe og strimler af rød peber.

Hæld den afsvalede lage over og lad sildene stå koldt til næste dag.

Skal det være helt rigtigt skal sildene stå koldt i 35 dage.

 

Snart kommer vi da ind i julemåneden, og julen er, som bekendt, traditionernes tid. Og traditionen tro skal de fleste danskere da også spise julefrokost, enten 1. eller 2. juledag. Ja, nogle er måske så heldige at skulle til julefrokost begge dage. Traditionen tro starter man frokosten med lidt sild.

Vi vil da også være tro mod traditionerne, så i lighed med tidligere præsenterer vi her en opskrift på sild til frokostbordet, sådan lidt ud over de sædvanlige hvide og røde sild.

 

Rollmops er en tysk sildespecialitet, der stammer fra Berlin. Rollmops tilberedes af sildefilet, som har ligget i en lage af eddike og salt i ca 35 dage.

 


 

 

 

 


Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 9.383 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her