Logo

Skinke- og grønsagsgratin

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
300 g fennikel
400 g broccoli
200 g champignon
1 porre
200 g kogt eller røget skinke
1 spsk olie
3 æg
1.5 dl sødmælk
1 tsk fintreven muskatnød
100 g reven ost
salt og peber

Skyl fennikelen og skær evt. små rødder og tørre dele bort.
Halver fennikelen og skær nænsomt en kile af den hårde rod, så de enkelte lag ikke går fra hinanden.
Del den i kvarte på langs og skær i strimler.
Skyl broccolien. Fjern bladene og en bid af stokken. Skær i mindre stykker.
Rens og hak svampe og porre. Fjern evt. fedt fra skinken og skær den i tern.
Opvarm olien på en pande.
Tilsæt grønsager og skinke.
Steg i ca. 5 minutter under stadig omrøring.
Lad det derefter simre små 10 minutter under låg.
Sæt ovnen til 225ºC.
Pisk æg og mælk sammen. Krydres med salt, peber og den fintrevne muskatnød.
Fyld et smurt ovnfast fad med grønsagerne og skinken. Hæld æggemassen over.
Drys med ost og gratiner på nederste rille i ovnen i ca. 20 minutter.
Serveres gerne med salat og et godt brød til.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.186 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Kylling med stegte courgetter og auberginerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Varm kartoffelpitaEn frisksmurt kartoffelmad er både dansk og dejlig. Her får du sommerens bedste...
• Linsesalat med bacon og ægDen fyldige salat er et pragtfuldt måltid i sig selv, men du kan også strække den til 4...
• Islagkage med jordbærEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os