Logo

Bagt torsk med brandade og trøffel i sprød dej

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Spændende ret med torsk, artiskokker og trøffel. Perfekt som forret eller som lille hovedret. Nydes gerne med en koldt glas hvidvin

ledsaget af artiskok

 

(4 personer)
 
800 g torskefilet
4 blade fillodej
1 dl mælk
1 lille bagekartoffel
½ dl piskefløde
1 dl frkræbouillon
50 g vintertrøffel
2 artiskok­ker
Trøffelolie
30 g groft salt
Salt, peber, olie-eddikedressing, citronsaft
 
Torsk: Del fileten i ryg og halestykke.
Skær halestykket i grove tern og salt 1 time.
Del rygstykket i 4 flotte stykker og bag dem ved 150ºC i ca. 6 minutter.
 
Brandade: Kog kartoflen og purér den.
Skyl torsketernene, pochér dem i mælk med lidt trøffelolie og rør det sammen med kartoffelpu­ré og hakket trøffel.
Lav 4 pakker fillodej fyldt med brandade på størrelse med torskestykkerne.
Steg pakkerne sprøde i olivenolie (ca. 1 minut på hver side) lige før servering.
 
Artiskok: Tourner artiskokkerne og kog dem co. 15 minutter i saltvand tilsat lidt citronsaft.
Pil bladene af, soigner bundene, halver dem og varm dem i lidt olie-eddikedressing.

Trøffelcréme: Kog fjerkræbouillon ned og legér med piskefløde.
Smag til med hakket trøffel, salt, peber og citronsaft.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,8 (6 stemmer)
Siden er blevet set 3.380 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her