Logo

Blåmuslinger dampet i mørkt øl og spidskommen

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Blåmuslinger kan i dag købes hos fiskehandlere og større supermarkeder, så det er let at lave denne ret med dampede blåmuslinger for dine gæster. Prøv den som forret eller let hovedret.

(4 personer)
 
2 kg blåmuslinger
Olivenolie
¼ knoldselleri
1 gulerod
1 porretop
2 fed hvidløg
1 spsk hel spidskommen
2-3 kviste frisk timian
3 cl Rød Aalborg akvavit
1 dl mørk øl (fx. Classic)
2 dl fiskefond
200 g koldt smør
Salt, peber

*
 
Rens og sorter muslingerne.
Skær selleri, porre og gulerod i tynde strimler (julienne).
Hak hvidløget groft.
Knus de hele spidskommenfrø ganske let.
Varm olien op i en stor fladbundet gryde.
Vend urter, krydderier og muslinger i den varme olie.
Tilsæt fiskefond, akvavit og øl.
Damp muslingerne under låg 5-6 minutter, til alle muslinger åbner sig. Kasser de muslinger, der ikke har åbnet sig.
Læg muslingerne i dybe tallerkener eller skåle og hold dem varme. Monter væden med de kolde smørtern og hæld suppen over muslingerne.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,8 (4 stemmer)
Siden er blevet set 3.236 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her